Blog

Een leven lang leren. Ieder persoon leert op een andere manier, maar we kunnen er 4 onderscheiden (leerstijl van Kolb). Analyseren, waarnemen, toepassen en ervaren. Binnen onze trainingen en workshops zitten de vier stijlen verweven, zodat iedereen leert. Om leren op andere manieren toegankelijk te maken hebben we een rijk aanbod aan artikelen en video's die ten allen tijde te lezen en te zien zijn.

Inside Out 2

Tijdens je tienerjaren gebeurd er heel veel. Nieuwe vrienden, nieuwe school en nieuwe ervaringen. Hoe gaan we daarmee om?

Lees meer »

Hoe los ik mijn personeelstekort op

Mensen vinden om het werk te doen dat jij hebt liggen is moeilijk in een tijd van schaarste. Het wordt al helemaal moeilijk als je 'goede' mensen zoekt om het werk te doen. Die gekwalificeerd zijn of al enige ervaring hebben in hetgeen jij ze aanbiedt. Maar zouden er misschien ook andere manieren zijn om de activiteiten te doen, zonder personeel aan te hoeven nemen? Je leest het in dit artikel.

Lees meer »

Het Business Model Canvas

Al jaren zijn organisaties in de weer om hun processen en gebruiken in kaart te brengen, te analyseren en keuzes te maken. Voorheen werden hier ingewikkelde modellen voor gebruikt die een deel van de informatie weergaven. Zo kan er gebruik gemaakt worden van 5 krachten model van Porter, 7 S model, AIDA model etc. Alexander Osterwalder heeft daar verandering in aangebracht met het Business Model Canvas. Een model, simpel in opzet, met veel lagen om te ontdekken.

Lees meer »

Het verhaal van persoonlijkheidstesten

Lang geleden, in een klein dorpje genaamd Schemerstad, leefden er vier vrienden genaamd Anna, Bas, Chris en Daphne. Ze waren altijd samen en hadden allemaal hun eigen unieke persoonlijkheden. Op een dag hoorden ze over verschillende persoonlijkheidstesten die je konden helpen om jezelf beter te begrijpen. Ze waren nieuwsgierig en besloten om de tests uit te proberen.

Lees meer »

Het belang van ouderencoaching: Ondersteuning voor een zinvolle ouderdom

Als de samenleving vergrijst en mensen langer leven, wordt ouder worden een steeds belangrijker onderwerp. Ouderdom brengt vaak nieuwe uitdagingen en veranderingen met zich mee, zowel fysiek als emotioneel. Ouderen coaching is gericht op het ondersteunen van ouderen bij het omgaan met deze uitdagingen en het bevorderen van een zinvolle en betekenisvolle ouderdom. In dit artikel zullen we het belang van ouderen coaching bespreken en de voordelen ervan belichten.

Lees meer »

Jongeren coaching in Woerden: Hoe coaching jongeren kan helpen bij de uitdagingen van het opgroeien

Jongeren zijn in een belangrijke fase van hun leven waarin ze geconfronteerd worden met tal van uitdagingen. In Woerden, een stad in de provincie Utrecht in Nederland, zijn er jongeren die met diverse issues en zorgen kunnen kampen, zoals stress, prestatiedruk, identiteitsvragen, zelfvertrouwen, sociale druk, en emotionele uitdagingen. Jongeren coaching in Woerden kan een waardevolle ondersteuning bieden om jongeren te helpen bij het omgaan met deze uitdagingen en hen te begeleiden bij het ontdekken van hun eigen krachten en mogelijkheden.

Lees meer »

Hoe zet je jouw bedrijf het op de kaart?

Als een van de vele bedrijven in Woerden kan het een uitdaging zijn om jezelf en je diensten op de kaart te zetten en potentiële klanten aan te trekken. Hier zijn enkele tips om je bedrijf in Woerden succesvol te promoten:

Lees meer »

Gezinscoaching volgens Jung: Een holistische benadering voor gezond functioneren

Gezinscoaching volgens Jung is gebaseerd op de holistische benadering van Carl Gustav Jung, een invloedrijke psychiater en psychotherapeut. Deze benadering richt zich op het begrijpen van de psyche van het individu en het gezin als geheel, met aandacht voor de fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten van het leven. Gezinscoaching volgens Jung kan helpen bij het identificeren en oplossen van complexe emotionele en relationele problemen binnen gezinnen, en kan het gezin ondersteunen in het bereiken van gezond functioneren.

Lees meer »

Zelfontplooiing - de zin van het leven

Zelfontplooiing is een proces van persoonlijke groei en ontwikkeling waarbij men streeft naar het realiseren van zijn of haar volledige potentieel en het verbeteren van verschillende aspecten van het leven. Het gaat om bewust werken aan het versterken van de eigen vaardigheden, talenten, kennis, zelfbewustzijn en persoonlijke groei om een bevredigender en vervullend leven te leiden. Zelfontplooiing kan plaatsvinden op verschillende gebieden, zoals emotioneel, mentaal, fysiek, spiritueel, intellectueel, relationeel, en professioneel.

Lees meer »

Wat moet

Sterk zijn, stoer zijn, flink zijn, lief zijn, klein zijn, hard zijn, zacht zijn... altijd maar beter dan de ander zijn.

Lees meer »

Executive coaching

Keuzes, tijdmanagement, people management. Als executive wordt er behoorlijk aan je getrokken, letterlijk en figuurlijk. Hoe stel jij jezelf op tegenover je medewerkers? Hoe werk je aan het toekomstplan zonder te stranden in niet urgent niet tijdgebonden problemen? Executive coaching zorgt ervoor dat je helder krijgt wat jouw patronen zijn en hoe je ze kunt doorbreken en biedt handvaten om van chaos terug te keren naar harmonie.

Lees meer »

Diepte psychologie

Wat is nu precies diepte psychologie en wat maakt het nu anders dan andere vormen van psychologie, therapie en coaching? En hoe kan diepte psychologie een gevoel van een groter bestaan herstellen en jezelf weer terugvinden? In de bijna 9 minuten durende video van James Hollis wordt uitgelegd (in Engels) wat het is en hoe het tot op zekere hoogte werkt.

Lees meer »

Agile werken

Agile werken binnen Spotify. Hoe zou dat er nou precies uit zien?! Henrik Kniberg verteld in zijn presentatie tijdens Scrum Australia 2014 hoe ze dat aanpakken. Hij verteld wat het werkelijk betekent om een agile cultuur te hebben en te zijn en dat met meer dan 60 ontwikkelteams. Hij verteld over Squads, Chapters, Guild en Tribes en concepten zoals Minimum Viable Bureacracy en Limited Blast Radius. Tevens geeft hij een inkijkje hoe het er nu (2014) aan toe gaat binnen Spotify. Welke uitdagingen ze hebben en wat er gebeurd wanneer de structuur niet meer past. Het is een video dat bijna 60 minuten duurt, maar het is het meer dan waard om te zien en horen hoe Agile werken en Scrum werkt.

Lees meer »

Leiderschapsontwikkeling

Leiden of ben je aan het strijden? Ben jij de visionair van de organisatie? Een persoon dat iedereen volgt, ongeacht wat. Ze geloven in je. Ze staan voor je klaar en doen het werk dat gedaan moet worden. Ze weten dat hun inzet ergens toe dient, namelijk dat ene visionaire doel.

Lees meer »

Strijden of Leiden

Het boek strijden of leiden van Harry Rump gaat over organisatiemanagement en met name over organisatieverandering. Strijden of Leiden gaat in over de natuur (vrouwelijke) en cultuur (mannelijke) kant van organisaties waar bij helder uitgelegd wordt hoe beide onderdelen met elkaar samenhangen. Ieder individu heeft een eigen wil en gedachten, zo ook een organisatie. In Strijden of Leiden wordt een organisatie gezien als een organisch geheel. Bestaande uit mensen en zonder deze mensen is er geen organisatie. Harry Rump gaat in dit boek verder dan de meeste management modellen waarbij alleen gewerkt wordt aan de cultuur van een organisatie of zoals hij het noemt er worden dingen aangeplakt, zonder dat er integratie tot stand komt. Dit met alle gevolgen van dien. Men gaat zich anders voordoen dan dat hij werkelijk is en er wordt meer gestreden.

Lees meer »