Executive coaching

Gepubliceerd op 2 augustus 2021 om 14:36

Keuzes, tijdmanagement, people management. Als executive wordt er behoorlijk aan je getrokken, letterlijk en figuurlijk. Hoe stel jij jezelf op tegenover je medewerkers? Hoe werk je aan het toekomstplan zonder te stranden in niet urgent niet tijdgebonden problemen? Executive coaching zorgt ervoor dat je helder krijgt wat jouw patronen zijn en hoe je ze kunt doorbreken en biedt handvaten om van chaos terug te keren naar harmonie.

Maar hoe werkt dat nu?!

Het executive coachingstraject biedt uitdaging en ondersteuning en richt zich volledig op jou als persoon. Het doel van deze trajecten is in je eigen kracht te komen. Te herkennen wat jouw valkuilen en weerstanden precies zijn en daarop acceptatie te vinden om vervolgens te integreren in jouw volledige systeem, zodat waar je eerst weerstand op bood, dit helemaal niet meer aan de orde is. Dit klinkt misschien heel gek, maar het is werkelijk waar.

De meeste coaches, psychologen werken aan gedrag, maar dit gedrag wordt door jouw eigen onbewuste aangestuurd. Als je gedrag gaat proberen aan te passen werkt dat voor eventjes prima, maar ergens zul je in de loop van de tijd keihard tegen jezelf aanlopen. Je bent namelijk niet in balans en ergens weet je dat wel, maar probeert uit alle macht dat te corrigeren. Meestal werkt dit een burn-out of wisselen van baan of juist die conflicten die je wilt in de hand.

Door te werken met jouw bewuste en onbewuste aspecten, werken we samen aan jouw eigen leiderschap en de verbinding met jezelf in relatie tot jouw omgeving. Door te werken met het onbewuste, wat 90% van het totaal is, zorgen we voor duurzame veranderingen in jouwzelf en daardoor ook met jouw omgeving.

Wat wordt er behandelt en gebruikt tijdens Executive coaching?

  • We werken aan het aanscherpen van jouw coachvraag - de vraag achter de vraag achterhalen.
  • We spiegelen, dagen uit, ondersteunen, reflecteren en geven feedback.
  • We onderzoeken het landschap waar jij je als persoon in bevindt en hoe jij daar invloed op kan uitoefenen
  • We kijken naar jouw drijfveren, de onbewuste aspecten van jouw competenties d.m.v. het C.A.D.T. Model (competence analysis & development tool) ontwikkeld door Prof. Dr. Harry A.J. Rump MEd.
  • Inbreng van casuïstiek en daar samen op reflecteren
  • Diverse coaching interventies en oefeningen gericht op leiderschapsontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit
  • Werken aan terugkerende patronen.

Hoe lang duren de gespreken en waar vinden ze plaats?

De coachgesprekken duren elk zo'n 1,5 uur en tussen deze gesprekken zit ongeveer 3 tot 4 weken. De gesprekken vinden plaats op een van onze coachruimtes of op een gezamenlijk te bepalen locatie.

 

Wie is mijn executive coach?

Laurens Wolters Msc. Msc.

M: 06 52 68 81 31 | info@human-works.nl