Gezonde werknemers

Gepubliceerd op 24 juni 2024 om 21:52

Werknemers zijn de kostbaarste delen van jouw bedrijf. Geen medewerker betekent geen productie.

Uitval van medewerkers kost behoorlijk wat geld. Je medewerker is er even niet en hopelijk bezig met herstel en jij kunt als werkgever drie dingen doen, productie verlagen, een extra medewerker inhuren of het werk onderverdelen. Je zou kunnen zeggen het kost je dubbel zoveel geld. Volgens verschillende brancheverenigingen kost de uitval van een werknemer zo'n € 70.000,-. Niet alleen vanwege productie en het doorbetalen van loon, maar ook al jouw eigen activiteiten als werkgever die je daarvoor moet ondernemen. Hoe verlaag je het risico op uitval? In dit artikel vertellen je er meer over.

 

Wat wilt er gehoord worden?

Medewerkers lopen vaak al een tijdje rond met bepaalde uitdagingen. Soms uit het zich lichamelijk, soms mentaal of juist allebei. De vraag hierin is 'Wat wilt er gehoord worden?'. Luisteren, vragen stellen en open staan voor het gesprek en heel belangrijk tijd is vaak wat nodig is om druk, stress en conflicten weg te nemen. Doorwerken omdat het werk af moet is in eerste instantie super, maar wanneer de frequentie sluimerend  van 1x, naar 2x naar 3x en gaat wordt het ongezond. We zien dit als coaches vaak gebeuren dat men eerst de schouders onder het werk zet en dat na verloop van tijd dit steeds meer druk oplevert.

 

Wat vraag het van jou als leidinggevende, eigenaar, manager of als medewerker? De tijd nemen om te luisteren, te horen waar iemand mee zit, zonder oordeel.

 

Wanneer je merkt dat je een van die dingen niet kan bieden is een medewerker minder snel geneigd om naar je toe te stappen.

 

Hoe zal het zijn voor jou en je  medewerkers als er iemand is die wel voor je klaar zit om te luisteren, zonder oordeel en onafhankelijk? Meer werkplezier? Hogere productiviteit? Minder uitval en (kortere) ziekte periodes?

 

Wij van HumanWorks staan klaar om jou en je medewerkers te coachen naar een gezonde toekomst. Ieder mens is uniek en heeft eigen uitdagingen. Wij zijn er om iedereen te laten ontdekken wat ze nu werkelijk bezig houdt. Wij zijn de plek waar medewerkers hun verhaal kunnen doen. Volledig zichzelf kunnen zijn onder oordeel en consequenties.

 

HumanWorks biedt trajecten en losse coachgesprekken aan.

 

Waar mag het voor jou over gaan?

 

 

Jouw bedrijfsprocessen worden onderhouden, uitgebouwd en opgezet door medewerkers. Tijdens deze activiteiten lopen ze tegen verschillende dingen aan. Weerstand voor vernieuwing, budgettaire problemen, samenwerkingsproblematieken. Als werkgever, maar ook als medewerkers kun je daar veel zelf aan doen. Door bijvoorbeeld LSD toe te passen. Luisteren, Samenvatten en Doorvragen. Door dit toe te passen zal je merken dat je kunt verdiepen in de gespreksvoering, maar ook dat je minder aannames doet.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.