Visie

Why

Ik doe wat ik doe omdat ik het belangrijk vind dat mensen verbinding maken met zichzelf, omdat zo heel veel problemen die we ervaren dan niet meer zo relevant zijn.

How

Ik ga met mensen in gesprek om te kijken wat er nu precies speelt.

What

Ik coach individuen, gezinnen, teams en organisaties.

Jens Gruter

Tao coach en vertrouwenspersoo 

Een leven lang leren, dat is mijn uitgangspunt in alles wat ik doe. Mijn passie ligt in processen, patronen herkennen en ter discussie stellen.

Ik daag graag mensen uit om anders naar problemen te kijken en op andere manieren na te denken. Ik ben gespecialiseerd in het systematisch aanpakken van verandertrajecten. Of dit nu persoonlijke, team of organisatie breed is, het maakt niet uit. Patronen zijn in allerlei situaties te herkennen en te doorbreken.

 

Ik geloof in een holistische aanpak en een open mindset. Deze mindset is nodig, omdat verandertrajecten geen pleistertrajecten moeten worden. We moeten komen tot de kern van het probleem en vanaf dat punt een oplossing zoeken.

Filosofie van HumanWorks

De mens, de organisatie, ze zijn verbonden aan elkaar. Vanuit HumanWorks zien we ze ook als een en hetzelfde. Het dient in balans te zijn. Het symbool dat we ontworpen hebben laat visueel zien hoe wij naar organisaties en individuen kijken. De cirkel die om de boom zit is onze holistische kijk op de materie, we willen geen pleisters plakken op een eigenlijk groter onderliggend probleem.

 

Het probleem dat zich voordoet drukken we uit in het bewuste deel en het onbewuste deel, zie de puzzelstukken in het logo. Het bewuste deel, zijn de gedragingen die gezien en ervaren worden. Het onbewuste is het stuk dat niet zo zichtbaar is, maar waar iedereen wel van voelt dat er iets mis is. Je herkent het vaak aan een onderbuikgevoel, het klopt niet, het werkt niet, maar je kunt je vinger er niet op leggen.

 

De puzzelstukken vertegenwoordigen ook sociale interactie, emotie, actie/reactie en beweging. Hoe gaan we om met onze mensen en klanten, welke emoties komen daarbij kijken en waarom op deze manier? Er is altijd een actie/reactie en wat komt nu werkelijk eerst? Management bedenkt iets en legt iets op aan de werknemers en werknemers reageren daar weer op. Het wordt een vicieuze cirkel waar je je in bevindt. Als je dit herkent en je wilt iets veranderen, dan kom je in beweging. Een beweging die nodig is voor de verandering, het tegengeluid.

 

De boom betekent groei, maar een boom kan alleen groeien wanneer de omgeving en de boom in harmonie leven. De wortels van een organisatie groeien, maar niet altijd in zijn volledigheid. Er worden keuzes gemaakt om één kant op te gaan, maar vergeten dat we ook aandacht moeten besteden aan de andere wortels willen we daadwerkelijk in zijn totaliteit groeien. Door de disbalans breekt de cirkel en is de organisatie niet meer 1 geheel.

 

De wortels staan ook voor de achterkant van de organisatie, de motor, de onderliggende processen die uiteindelijk helpen om te doen wat de organisatie moet doen. We merken problemen als er stress in de organisatie ontstaat, ‘iedereen heeft het druk’, werken op eilandjes, steeds tegen elkaar zeggen ‘dit hoort niet bij mij’, projecten die uitlopen, dubbele agenda’s en niet eerlijk zijn tegen elkaar. 

 

De takken en de bladeren, staan voor het bewuste en zichtbare gedeelte van jezelf, de organisatie, het zijn de mensen, het gedrag, de klanten die je aantrekt en de waarde propositie die je aanbiedt. Ook hier kun je disbalans creëren, door bijvoorbeeld niet jezelf te zijn, meer te luisteren naar je klanten dan naar jezelf of juist andersom. Je herkent het door producten of diensten op de markt te brengen die niet aansluiten op de markt. Dat je op prijs moet concurreren of dat je sales en marketing tactieken gaat toepassen die eerder manipulatief zijn dan duurzame relaties nastreven.

 

De groei dient in balans te zijn om een sterke en duurzame toekomst te hebben als persoon en als organisatie. Dat is ons streven, we kijken naar organisaties en personen als een en hetzelfde en we gaan voor volledigheid en inclusie en authenticiteit. Blijf bij jezelf en jouw groei zal anderen aantrekken die hetzelfde willen of zich verbonden voelen met jou en jouw organisatie.

Filosofie op coaching - HumanWorks

Filosofie op coaching

Coachen is een kunst. Ik daag uit en ondersteun. Ik werk ontwikkelingsgericht om thema’s, dilemma’s en obstakels in beeld te krijgen om daarin je-zelf te ontdekken en tot diepere betekenisgeving te komen. 

 

Ik ga niet voor een 'oplossingsgerichte' methode. Ik vind deze niet duurzaam en uiteindelijk ondermijnt het jouw als individu. Als coach kijk ik naar de vraag achter de vraag, omdat ik heb ervaren dat daar de sleutel ligt tot echte zelfontwikkeling en ontplooiing. 

 

Mijn  kwaliteit borg ik door certificering, opleiding, intervisie en supervisie.

Een selectie van opdrachtgevers