Gezin

De meeste ouders hebben het beste met hun kind voor en willen de ruimte bieden om te groeien en te ontwikkelen. We laten ze sporten, zorgen voor muziekles, geven de beste feestjes, bezoeken dierentuinen en gaan naar zwemles.

" Iedere volwassenen is eerst kind geweest." 

Antoine de Saint-Exupéry

Speelsheid van kinderen en jongeren is belangrijk in hun ontwikkeling

Iedereen is uniek

Ieder kind is uniek, ieder mens is uniek. We leren met vallen en opstaan en dat gaat gepaard met uitdagingen die niet alleen op te lossen zijn. Als ouder hebben wij de verantwoordelijkheid om daarin te ondersteunen en uit de dagen. Waar doen we goed aan en wat zijn onze eigen uitdagingen? Vanuit huis hebben we ook dingen meegekregen die wellicht vroeger heel goed werkten, maar vandaag de dag niet meer. Wij kunnen jou en jouw kind begeleiden in die zoektocht. Bij jouw kind / jongere kijken we naar zijn of haar uitdagingen en bij jou doen we hetzelfde. Zo ontdekken jullie samen waar de knelpunten werkelijk liggen en begeleiden we jullie naar de oplossing die vanuit jullie zelf komt.

Waar je aan kunt denken

  • Faalangst;
  • Zelfvertrouwen / onzekerheid;
  • Jezelf zijn;
  • Boosheid en frustratie / woedeaanvallen;
  • Pesten;
  • Scheiding;
  • Verdriet / piekeren;
  • Agressief gedrag verbaal / non-verbaal;
  • Perfectionisme.

Voor wie?

Wij werken met kinderen / jongeren vanaf groep 6 (9-10 jaar). Jonger dan 9 jaar begeleiden we via jou als ouder / opvoeder.

Onze werkwijze

Ont-moetingsgesprek

Na een telefonisch gesprek met jou, plannen we een afspraak in met jou, je (ex)partner en jouw kind / jongere. Tijdens dit gesprek vertellen jullie waar het over mag gaan en wij stellen vragen om te ontdekken of we een passend aanbod kunnen realiseren.

Aan de slag

Zijn we een match en is het traject akkoord? Dan gaan we op individuele basis dieper in op de uitdaging die voor ons ligt. Dat doen we met jou, jouw (ex)partner en kind afzonderlijk, zodat iedereen vrij kan spreken en kan ontdekken waar het eigen aandeel ligt. De exacte invulling verschilt van traject tot traject. Met jou als ouder zullen we voornamelijk gesprekken voeren en met jouw kind stemmen we per sessie af wat past.

Evaluatie

In ons traject hebben we altijd een 'eind' evaluatie. We blikken terug op de hulpvraag en wat er allemaal in de tussentijd gebeurd is en hoe jullie het traject beleefd hebben.

Waarom ga ik als ouder ook mee in het traject?

Iedereen heeft gedragingen, bewust of onbewust. Hoe jij in het leven staat, wat je doet, wat je niet doet, waar jouw angsten zitten worden geprojecteerd op jouw kind / jongere. Wij vinden het als coach belangrijk dat jij ook jouw eigen aandeel ontdekt in het hele spel. Als we ons alleen op jouw kind zouden richten dan is de kans zeer groot dat het 'aangepast' gedrag gaat vertonen.

Wat kost het?

Ont-moetingsgesprek kost € 89,- incl. btw

Het daaropvolgend traject is afhankelijk van de werkvormen en hoeveelheid sessies die we doen.

Het unieke van onze aanpak

Het unieke aan onze is de filosofie en de manier waarop we te werk gaan. Veel kindercoaches gaan gedragsmatig aan de slag en dringen niet door tot de kern van het probleem. Daarnaast nemen we jou als ouder actief mee in het traject. Jouw kind / jongere staat niet alleen en het is niet zomaar dat jouw kind dit ervaart. Wie kan hem of haar beter ondersteunen dan zijn ouders?

Maar hoe je dat precies doet en vanuit welke bril en eigen opvoeding je dat doet is van cruciaal belang! We werken met de filosofie en diepte psychologische inzichten van o.a. Carl Gustav Jung. Jung gaat uit van een bewuste en onbewuste deel in jou, jouw schaduwkanten en gedissocieerde delen. Binnen onze coaching werken we met deze concepten, zodat het niet alleen cognitief blijft waardoor je je 'aanpast', maar ook beleefd kan worden, zodat het integreert in jou.

Registratie

Alice Liew is SKJ geregistreerd wat inhoudt dat ze bevoegd is om met kinderen te werken en dat ze bewezen zichzelf blijft ontwikkelen d.m.v. educatie. Daarnaast is ze professioneel coach en Analytisch Therapeut i.o.

Jens Gruter is professioneel coach en aangesloten bij NOBCO wat o.a. betekent dat hij zich constant blijft ontwikkelen op verschillende fronten, zowel persoonlijk als professioneel.

Contact

Als ouder heb je het beste voor met jouw kind(eren). Geef de beste vorm van jou, zonder frustratie, boosheid, hardheid en kortzichtigheid. Werk vanuit jouw authentieke zelf open, eerlijk en nieuwsgierig.

 

Neem contact met ons op en we ontdekken samen waar de mogelijkheden liggen of bel +31 6 34508571

Kind, jongeren en ouder - coaching - Linschoten